VIII Jornada d’Investigació del Patrimoni Cultural
La importància de la comunicació del Patrimoni Cultural
20 de juliol. Llotja del Cànem. Seu de la Ciutat. Castelló
Comunicar o nada. Cero. Niente.
Com arribar a la gent? Sembla la pregunta del milió de dollars i aixina ho és. I ara, més que mai.
Com fer perquè el nostre projecte siga conegut i participat per tots? Quines estratègies podem gastar? Com aconseguir visibilitat?
Comunicar per a donar a conèixer. Comunicar com a part essencial que s’ha d’incorporar als nostres projectes al mateix moment que aquests s’inicien. Comunicació com a pols arterial que ens permet mantindré en peu les nostres accions. Que transmet la informació de tot el que volem dir. Que ens ajuda a triar la millor manera. I el millor moment.
La VIII Jornada d’Investigació del Patrimoni Cultural és un punt de trobada per als grups del projecte Patrimoni i per als tècnics i grups que treballen al territori en projectes i iniciatives de coneixement i difusió del patrimoni cultural. Un espai d’intercanvi dissenyat per a reflexionar conjuntament i participar activament a les ponències i comunicacions programades.
El projecte Patrimoni és un procés col•lectiu de revalorització del patrimoni cultural i dinamització ciutadana en entorns rurals. Es tracta d’una iniciativa del PEU de la Universitat Jaume I de Castelló que pretén fer visible el patrimoni cultural, el seu valor i les possibilitats que té com a recurs per al desenvolupament de la societat i el territori.
Patrimoni ofereix, a tots els interessats, un espai de trobada, formació, consulta i assessorament en projectes relacionats amb el patrimoni cultural, el seu coneixement, interpretació i difusió. Com a laboratori, Patrimoni és una estructura horitzontal en la que els participants, en un pla d’igualtat, proposen, planifiquen i desenvolupen accions comuns intergrupals i interlocals, basades en la reflexió i l’anàlisi del patrimoni cultural i les seues possibilitats.
VIII Jornada d’Investigació del Patrimoni Cultural
La importància de la comunicació del Patrimoni Cultural

20 de juliol. Llotja del Cànem. Seu de la Ciutat. Castelló
Programa de la jornada
10.00 h. Benvinguda i presentació de la jornada
10.15 h. “L’Associació Amics Valltorta-Gasulla”. Ferran Monferrer. Amics Valltorta-Gasulla
10.45 h. Esmorzar
11.15 h. “La gestió del patrimoni cultural de l'Alfàs del Pi”. Carolina Frías, Arqueòloga municipal
12.15 h. “La Moreria de Borriol. Com posar en valor un jaciment amb la participació de la societat local”. Neus Arquer i Anna Viciach. Arqueòlogues
12.45 h. Comunicacions dels Grups de Patrimoni
- “El centenari de la Font: 1912-2012. Passat i present”. Grup de Patrimoni de Cirat (Alt Millars)
- “L’aprofitament de l’aigua al terme de Costur”. Grup de Costur (L’Alcalaten)
- “El patrimoni cultural del vi”. Grup de recuperació de la cultura del vi en Viver (Alt Palància)
13.45 h. Presentació del nou web de Patrimoni i presentació del número 5 de la revista Memòria Viva