EXPOSICIÓ LA SOCIETAT TRADICIONAL DE LES TERRES DE L'EBRE A TRAVÉS DEL VESTIT

A les FESTES MAJORS DEL BARRI CASTELL, agost 2011 vam oferir una EXPOSICIÓ, cedida pel CEITTE, Centre de la Indumentària de les Terres de l'Ebre, situat a l'EMD de JESÚS (Baix Ebre). Amb el nom de "LA SOCIETAT TRADICIONAL A TRAVÉS DEL VESTIT" vam poder  fer una ullada  a la vestimenta que es portava per molts pobles ebrencs; classificada en ROBA DE TREBALL DE la pagesia, home dona, xiquets, ROBA DE BATEIG I COMUNIÓ, ROBA DE FESTA I CASAMENT I ROBA DE DOL. Una maniquís i alguns atuells escenificaven l'explicació dels panells.
Gràcies per l'amabilitat en cedir-nos aquest material. En el seu honor podrem escoltar una jota de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de les Ferreries que sonarà quan cliqueu l'enllaç.

" target="_blank">ES CANTAVA I ES CANTA. QUICO EL CELIO, EL NOI I EL MUT DE LES FERRERIES

Vam completar el treball fent una cerca de FOTOGRAFIES ANTIGUES DE GENT DE SANT RAFEL I EL CASTELL, no exhaustiva ni completa, però si que suficient material per a exposar-lo en un audiovisual que anava passant a la sala d'esxposicions. No cal dir que és on més xala el veïnat, de conèixer els seus familiars avantpassats a la pantalla.
Agraïm a les persones que ens van cedir fotos a lo llarg del temps i convidem  una altra volta a seguir col.laborant amb LOS TAULONS per a ampliar la cerca i seguir mostrant la HISTÒRIA I PATRIMONI dels 2 pobles que abracem el riu, Lo Barri Castell i Sant Rafel .







Gràcies una vegada més.